2016-05-10 09:19
Wikimedia Commons


Žižek på en skärm i Aspudden och två tisdagstips till

Kulturkritikens stora stjärna kommer till Aspuddens bokhandel.Fast bara nästan.Dessutom blir det poesifest och skämt om nyhetsläget denna varma tisdag.

Idag föreläser kulturkritikern och författaren Slavoj Žižek i Aspudden bokhandel. Och alla som någon gång varit på en föreläsning med den karismatiske slovenen vet att det är en fröjd att se honom på scen, hur han rör sig och hur salivet sprutar ur munnen.

Det får dessvärre inte besökarna i Aspuddens bokhandel erfara. Föreläsningen sker via Skype på en stor skärm.

Men, Slavoj Žižek, kan vara nog så intressant ändå. Och ämnet för kvällens föreläsning är varför Lacan, den franska psykoanalytikern, är så viktig och varför pyskoanalysen, av många ansedd som överspelad, fortfarande har mycket satt säga oss.

Föreläsningen börjar 19.00 på Aspuddens Bokhandel, Hägerstensvägen 130.

På Brunnsgatan 4 firar tidningen 10TAL den nya svenska poesivågen med ett nytt nummer och fest i teaterlokalen som är döpt efter sin adress. Festen börjar 18.30

På Scalateatern tävlar tre komikerlag mot varandra i en uppdaterad version av teveprogrammet Snacka om Nyheter. Du får en skämtsam uppdatering kring nyhetsläget av komiker som Babben Larsson, David Sundin, Josefin Johansson och Jonatan Unge.

Föreställningen börjar 19.00.