2016-05-12 11:44


Upptäck nya designstjärnor i butiken

Från och med i dag kan du som vill spana in och köpa prylar av framtidens designstjärnor på Designtorget vid Kulturhuset.

För andra året i rad samarbetar inredningsföretaget med Beckmans designhögskola och nu har det blivit dags för vernissage.

12 andraårsstudenter på skolans Formprogram har, i par eller ensamma, skapat produkter i begränsad upplaga som ska säljas i butiken vid Sergels torg.

En av dem som är med i projektet är Emma Stridh, som tillsammans med en klasskamrat har tagit fram en kruka för färska kryddor.

– Vi har sett att intresset för färska örter växer. Vår kruka är anpassad för att de man köper i affären ska hålla längre, till exempel får växterna vatten underifrån, säger hon.

Tanken är att kursen ska vara ett sätt för eleverna att få pröva på att jobba mer som i verkligheten.

– Det är jättebra och jätteroligt att få rikta sig till en kund som Designtorget och utgå från vad de har för behov och inte bara utgå från sig själv, säger Emma Stridh.

- Precis som tidigare år går Designtorget in med förhoppningen om att årets projekt ska leda till fler långsiktiga samarbeten med de unga formgivarna, säger Pål Kårfalk, VD på Designtorget.

Från torsdag 17.00 är det fritt fram att spana på talangernas arbete.