2016-04-20 09:43
Love Lundell


Stockholm Art Week är igång

Gå på vernissage, besök konstmässor och buda på möjligheten att agera mänsklig målarduk.Ett Stockholm fullt av konst är ett faktum sedan Stockholm Art Week kickade igång i går kväll.

Inne på Taverna Brillo finns just nu en skiss av konstnären Love Lundell. Tanken är att det färdiga konstverket, i lagom format, ska hamna på någons kropp i form av en tatuering.

Det är Love Lundell och Wetterling Gallery som i samarbete med Stockholm Art Week auktionerar ut det lite annorlunda konstkonceptet.

– De hörde av sig till oss med idén. Vi tyckte att sättet som Love jobbar på och hans verk skulle kunna passa och han tyckte att det var en rolig idé, säger Johanna Malm på Wetterling Gallery.

Auktionen startade på nätet i går, tisdag, kl 20 genom Stockholm Art Weeks hemsida och avslutas på lördag kl 20.

Under veckan har många gallerier också specialprogram med guidade turer, vernissager, fester med mera. På Sven-Harrys konstmuseum, till exempel, öppnade på onsdagen utställningen Swedish Art:Now! Hela programmet hittar du på Stockholm Art Weeks hemsida.

Men för dig som inte har tid att spana in konstevenemangen i veckan är det värt att passa på i helgen.

För elfte året i rad anordnas Nordens ledande mässa för samtidskonst, Market Art Fair, där flera svenska gallerier som Galerie Nordenhake, Lars Bohman Gallery och Wetterling galleri med flera är representerade.

Market Art Fair slår upp dörrarna på fredag och har öppet till och med söndag, den här gången i nya lokaler vid Brunkebergstorg.

Har du vägarna förbi Telefonplan gör du rätt i att svänga förbi den internationella, konstnärsdrivna mässan Supermarket Art Fair, i Svarta huset, som firar 10 år. 61 konstnärsdrivna gallerier och andra initiativ från 40 städer runtom i världen ställer ut och över hundra samtidskonstnärer från hela världen finns på plats mellan torsdag och söndag.

Mycket nöje!