2016-03-18 06:06
Carlos Montecinos


Redaktionen tipsar: Tre favoriter i Vasastan i helgen

Poesifestival, releaseparty, brinnande fläsk på scen och nostalgidanskväll. Där har du helgen i Vasastan.

1. Diktad helg På Kulturhuset blir det poesiläsning på fredagskvällen. Sex skådespelare och poeter läser lyrik på tredje våningen. Bland annat ska Eva Ström och Khashayar Naderehvandi läsa ur sina verk. Sistnämnde författare läser också dikter på Stadsbiblioteket på lördagen. Där pågår en poesifestival både fredag och lördag. Och som det inte vore nog med poesi har Elis Burrau releasefest för sin diktsamling Och vi fortsatte göra något rörande på lördagskvällen. Festen hålls på Tranan.

2. Bacon på scen Kultgruppen fläsket brinner spelar på Fasching på lördag. Karaktäristiskt sound från förr, med gubbar från förr. Samtidigt är det grymt att se så tajta musiker tillsammans på scen – oavsett ålder. På scen 20.00. Plats: Fasching, Kungsgatan 63

3. Dansa bakåt i tiden Träffades din mormor och morfar också på Nalen? På lördag kan du roa dig där, på den gamla skolans sätt, med foxtrot och bugg. Orkestern spelar non-stop i fem timmar (tur att Stockholmare är så vältränade nuförtiden). Klä upp dig, kasta lite rakvatten/lite puder i ansiktet och låt sen benen göra sitt. Tid: 19.00-24.00 Plats: Nalen, Regeringsg 74.