2016-04-22 10:20
Pressbild


Enmansföreställning ersätter efter sjukdom under Kulturnatten

Det skulle ha blivit en föreställning om konstnären Hertha Hillfon.En bruten fot satte stopp för det. Nu blir det enmansföreställning med efterföljande mim-workshop i stället.

På lördag är det kulturnatt i Stockholm. På hemmaplan i Vasastan kan du gå på utställningar, teater eller prova att dreja med lera på Birkagården.

På Pantomim­teatern skulle man ha kört sin ordlösa pjäs om konstnären Hertha Hillfon. När hon var som mest produktiv använde hon två ton lera varje år till sina keramikverk. I pjäsen målas hon också upp som en kul och nyfiken typ som inte kan låta bli att skapa.

– Det är en väldigt krävande pjäs rent teknisk, vilket är kul eftersom jag är lite av en mimnörd, säger Alice Hillbom Rudfeldt som från början skulle spelat Hertha på scen.

Nu blir det inte så. Alice Hillbom Rudfeldt har brutit foten och tvingas ställa in. I stället gör hennes motspelare Bo W Lindström en enmansföreställning i stället. Efteråt kan den som blir sugen själv prova på mimandets ädla konst.

I Vasastan och på Norrmalm händer­ det ett 40-tal olika saker under kvällen och för den som vågar lämna hemmets trygga kvarter vill Mitt i Stockholm ­rekommendera ett besök på Porky Royal på Kungsholmen.

Där ska fyra tatuerare jobba på samma persons lår sex timmar i sträck.

– Alla tatuerare har sin egen stil, men när man kör tillsammans så blir det något helt annat. Man går liksom lite utanför sin ”comfort zone”, vilket är kul, säger tatueraren Porky Pete, när Mitt i Stockholm tittar in ett par dagar innan kulturnatten.

Och på tal om komfort. Personen som lägger sig under nålen i sex timmar måste vara gjord av rätt virke.

– Man får inte vika ner sig, men vi har hittat en kille som tål en hel del smärta och som är öppen för förslag. Vi vet ju inte ännu hur slutmotivet kommer att se ut säger Elina Ojakangas som också äger tatuerarstudion.