2016-04-20 00:00


Ny utställning på Sven Harrys

Relevanta konstnärskap som har etablerats de senaste fem åren. Det är ledorden för utställningen SWEDISH ART:NOW! som inleder Stockholm Art Week på Sven-Harrys konstmuseum.

Vad, vem och vilka utgör den svenska samtida konstscenen och hur förhåller sig den till kreativa uttryck som design mode teknologi och mat? Finns det ett svenskt konstunder? Vilken är deras plattform?

Det är frågor som initiativtagaren Michael Elmenbeck försöker att svara på i utställningen där han vill samla, presentera och lyfta en ny generation konstnärer som är verksamma inom en svensk kontext.

Där ingår såväl konstnärer som är födda i Sverige men har sin verksamhet internationellt och konstnärer som har ett annat ursprung men arbetar lokalt. Tillsammans skapar de en globaliserad konstscen, menar curator Oscar Carlson.

Medverkar gör bland annat Klara Lidén, Nathalie Djurberg och Hans Berg samt Anna Uddenberg och Emanuel Röhss och Dimen Abdulla.

Spana in flera verk som aldrig tidigare visats för en svensk publik, som en platsspecifik målning av Röhss, ett nyare verk av Djurberg, en specialutformad rumslig installtion av Nanna Nordström och en intervention av Cajsa von Zeipel, och mycket annat.