2016-04-22 10:20
Chris Anderson


Kulturnattens ondaste: Fyra tatuerare, ett lår

Sex timmars intensiv smärta. Över åtta timmars kristen extas. Eller ett besök i hobbithålan, bland drakar och demoner.Kulturnatten på Kungsholmen är här.På lördag är det Stockholms kulturnatt. På Kungsholmen finns det åtta olika ställen att besöka under kvällen.

Det mest smärtsamma besöket borde vara Porky Royale, tatuerarstudion på Norra Agnegatan där fyra tatuerare tillsammans ska jobba på samma lår när de öppnar upp sin studio för en intresserad publik.

– Alla tatuerare har sin egen stil, men när man kör tillsammans så blir det något helt annat.

Man går liksom lite utanför sin ”comfort zone”, vilket är kul, säger tatueraren Porky Pete och tittar upp under glasögonen.

Och på tal om konfort. Personen som lägger sin under nålen i sex timmar måste vara gjord av rätt virke.

– Man får inte vika ner sig, men vi har hittat en kille som tål en hel del smärta och som är väldigt öppen för förslag. Vi vet ju inte ännu hur slutmotivet kommer att se ut säger Elina Ojakangas som också äger tatuerarstudion.

Totalt är det åtta ställen på Kungsholmen som håller öppet på kulturnatten. Bland annat kan du sjunga psalmer i åtta timmar i sträck, inget som redaktionen rekommenderar, med tanke på att du kan bli väldigt törstig. Men det sjungs en ny psalm var 90:e sekund så att besökare kan droppa in och ut ur Kungsholmens kyrka.

På Midgårda café på Norra Agnegatan (ett stenkast från tatuerarstudion) är det i stället Alvsång som står på menyn tillsammans med hembakad hobbitfika och annat relaterat till JRR Tolkiens verk.

För ännu mer sagor, drakar och dylikt håller spelhålan Dragons lair också öppet. Här föreläser bland annat Orvar Säfström (före detta programledare för Filmkrönikan) om arbetet med sin nya bok som handlar om de klassiska rollspelen några spelade av oss som barn; för vem minns inte Mutant, och Drakar och demoner.