2015-11-03 20:21


Här är dina kvarter, Zlatan

Allt mer pekar på att Zlatan faktiskt skulle kunna bli Östermalmsbo.

Superstjärnan har nu köpt Elimkyrkan av sin egen mamma för 110 miljoner kronor.

Mitt i kollade läget med dem som kan bli Zlatans nya grannar.

Redan 2012 avslöjades att Elimkyrkan i hörnet av Styrmansgatan och Storgatan skulle säljas. Och köparen var inte vem som helst.

Pestolla AB, med Zlatan Ibrahimovics mamma i styrelsen, hade köpt kyrkan för 43 miljoner. ­Redan då föddes hoppet om att få supersonen till granne.

Nu kan hoppet bli till sanning.

I förra veckan kunde nämligen tidningen Fastighetsvärlden berätta att Zlatan har köpt kyrkan av sin mamma för 110 miljoner kronor.

– Det är jättekul om vi får en så välkänd granne. Jag brukar vara nere här i hundparken Krubban med min hund Stella och jag skulle såklart morsa på Zlatan på samma sätt som jag gör med alla hundägare. Men jag skulle inte ta en autograf, säger Christer Norgren, granne med kyrkan.

Tidigare har det spekulerats i att kyrkan köptes för att göras om och säljas vidare till någon annan än Zlatan.

Men i och med att Ibra nu köpt kyrkan själv nu, hoppas många på att han faktiskt blir Östermalmsbo.

Om Zlatan inte vill gå ut med hundarna ”Trustor” och ”Hoffa” till Krubban kan han gå till närmaste kafé mitt emot kyrkan.

Theresa Rönnberg i kassan har redan hunnit göra några Ibra-spaningar.

– Jag har inte sett Zlatan, men hans fru Helena har varit här några gånger och köpt kaffe till dem som jobbat med kyrkan. Hon tömde hela disken på bullar. Det kan säkert bli fler som kommer hit till kvarteret och kollar om han flyttar hit. Det är spännande, säger hon.

Mitt emot kyrkan ligger det klassiska apoteket Storken med såväl ett brett medicinutbud i den anrika inredningen, som produkter för skönhetsvård och annat.

– Vi har tystnadsplikt och betjänar alla våra kunder lika. Zlatan är såklart hjärtligt välkomna till Sveriges vackraste apotek som vi brukar kalla det. Jag hoppas bara att det inte blir massa fotografer som hänger här utanför nu, säger Markus som jobbar på Apoteket Storken.

Ett stenkast bort på Styrmansgatan hälsar Alex Ante välkommen till den italienska klädbutiken.

– Det ska bli jätteroligt att ha lokal bredvid ett fotbollsproffs. Hoppas han kommer in och handlar. Jag släpper inte ut honom innan jag får en bild med honom i så fall, nej jag bara skojar, säger han och skrattar.