2015-11-15 14:50
TT Nyhetsbyrån


Guidetti tackade för stödet

Det svenska fotbollslandslaget har fått utstå mycket spott och spe och även burop hemma på Friends Arena.Men mot Danmark stämde åskådarna upp bakom Sverige.– Det är så här det ska vara när man spelar landskamp hemma, säger John Guidetti.

Under EM-kvalet har Sverige flera gånger inte bara gått en match mot sina motståndare – ofta har även Friends Arena-publiken buat ut landslaget efter svaga insatser.

Det kulminerade mot Österrike i 1-4-smällen i september, men även i 2-0-segern mot Moldavien senast buades det.

Men mot Danmark i det första playoffmötet var det många stunder en publik som försökte bära fram landslaget. Det räckte nästan till 2-0, men det blev ändå en seger efter 2-1.

”Bra fotbollslag”

John Guidetti var glad och tacksam över stödet.

– Jag tycker att det var skönt att visa alla att vi är ett mycket bra fotbollslag och jag har sagt det hela tiden: det här är ett fantastiskt bra fotbollslag, och vi har många duktiga spelare. Jag tycker att vi visar det i dag och det är skönt att få visa det, säger Celta Vigo-anfallaren.– Tack till svenska folket för allt stöd och all support. Det är så här det ska vara när man spelar landskamp hemma. Att spela landskamp är det största man kan göra för sitt land, och det är skönt när det är sån här stämning.

Mot Moldavien spelade han hela matchen, men mot Danmark fick Guidetti nöja sig med att ersätta Zlatan Ibrahimovic i den 82:a minuten. Strax efter att Danmark hade reducerat.

– Det handlade mest om att försvara och springa. Man måste orka ta de där meterna även fast man kommer in och kanske inte är inne i matchtempot och det är sista minuterna. Man måste orka ta de där meterna för att se till att de måste spela runt oss och de måste backa hem och man måste försöka hålla i bollen, säger Guidetti.– Det handlade om att hålla kvar 2-1-ledningen och det gjorde vi, så det var skönt.